Dejan Židan ustvaril zmedo na štajerski avtocesti?

slika: nova24.tv

Kot bi bili v vrtcu, bi lahko razumeli novega predsednika Državnega zbora Dejana Židana.

Ko otrok dobi novo igračo, jo mora čimprej preizkusiti. To bi lahko dejali tudi za v Mariboru rojenega Dejana Židana. Komaj teden dni je minilo odkar je postal predsednik državnega zbora Republike Slovenije pa je očitno treba novo igračko takoj pokazati. Služba predsednika Državnega zbora RS ni kar tako, saj je tu prestižno službeno vozilo z svetlobnimi signali, 24-urni šofer in najmanj en varnostnik za 24 ur na dan, ter vožnja domov ob koncih tedna. No, pri Židanu je je to očitno vsakodnevna vožnja v 179 kilometrov oddaljeno Mursko Soboto.

Sicer pa je Židan očitno navajen prestiža in predvsem hitre vožnje, saj ga je ekipa 24 ur ujela kako z modro rdečimi lučmi “šviga” po štajerski avtocesti. Enkrat po sredini, drugič po reševalnem pasu, medtem ko se morajo ostali udeleženci v prometu umikati, še posebej tovornjaki. Tako je Židanov šofer ustvaril na štajerski avtocesti pravo zmedo, poroča 24ur.

Vozim se tako, da sedim zadaj, odgovarjam na elektronsko pošto, prebiram gradiva. Ne mešam se v način vožnje, ker tega ne poznam in je to delo varnostnika, je v zagovor povedal Dejan Židan. Vendar pa je kljub temu, treba povdariti, da je v prvi vrsti potrebno poskrbeti za varnost prometa na avtocesti in da hitenje predsednika Državnega zbora Republike Slovenije domov ali v službo pač ni na prvem mestu.

Dejan Židan ima sicer stanovanje v Ljubljani, a živi v 179 kilometrov oddaljeni Murski Soboti. Očitno pa se mu večkrat, tudi med tednom mudi domov. Upajmo lahko samo, da bo štajerska AC zaradi Židanovega hitenja v službo in nazaj domov še naprej ostala varna tudi ostale udeležence v prometu. Se pa mnogi sprašujejo, koliko taka vsakodnevna vožnja iz Ljubljane v Mursko Soboto prizadene državni proračun. Saj vožnja, varnostnik, šofer (kateremu je treba zagotoviti tudi prenočišče) in vse ostalo, kar sodi zraven, tudi nekaj stane.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.