UE Ruše samo še eno leto na starem naslovu

slika: občina Ruše

Upravna enota Ruše se bo selila v nove prostore. Tam naj bi imela boljše delovne pogoje in nižje stroške. So pojasnili na ministrstvu za javno upravo.

Upravna enota Ruše, ki pokriva območje občin Ruše, Selnica ob Dravi in Lovrenc na Pohorju,  se bo predvidoma konec prihodnjega leta selila v nove prostore v del hotelsko-poslovno-trgovskega kompleksa, kjer je hotel Veter.

Ruški župan Uroš Razpet s selitvijo ni zadovoljen, saj mnogi sedaj lahko opravijo vse potrebne storitve na enem mestu, tako na občini, kot na upravni enoti. Za selitev se je odločilo ministrstvo za javno upravo, a, kot pravijo brez posvetovanja z občinami. Zaradi selitve slabe volje ne skrivata niti župan občine Selnica ob Dravi Juri Lep, kot tudi župan Lovrenca na Pohorju Joško Manfreda.

Po novem bo torej UE Ruše v bližini Zavoda za zaposlovanje in Centra za socialno delo, katera domujeta v tem hotelsko-poslovnem kompleksu. Selitev je predvidena ob proti koncu leta 2019.

MZ

VREME

Maribor
pretežno oblačno
58%
4.1km/h
75%
23°C
24°
22°
23°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.