Dekle je zaradi Prekmurske gibanice po treh letih umrlo! Prekmurje žaluje!

smrt, sveča

Neverjetna novica prihaja iz Prekmurja. Takrat mlado dekle,  se je leta  2019 skoraj zadušila v mariborskem Štuku, ko je sodelovala na nagradnem tekmovanju, kdo hitreje poje prekmursko gibanico, je umrla.


Tadeja, mlado 24-letno dekle, si po tistem, ko se je skoraj zadušila na tekmovanju, kdo hitreje poje prekmursko sladico, ni več opomogla. Od nje se bodo poslovili danes v Lemerju pri Puconcih. Nesrečni družini se je čas ustavil že pred skoraj natanko tremi leti, 4. decembra 2019, ko se je Tadeja, takrat stara 21 let, udeležila študentske prireditve Prekmurska gibanica, ki jo vsako leto pripravlja Klub prekmurskih študentov (KPŠ). Takrat je bila pridna študentka tretjega letnika Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru, kamor se je vpisala po končani gimnaziji v Murski Soboti.

Tadeja, slika: Ptuj.info

Usodnega torka je v mariborskem Štuku sodelovala na nagradnem tekmovanju, kdo hitreje poje prekmursko gibanico. Nenadoma se je začela dušiti, in ker ni mogla do zraka, je padla v nezavest. Dali so ji prvo pomoč in poklicali reševalce, ti so jo oživljali več kot pol ure. Od tam so jo odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Pišejo Slovenske novice.

Približno tri mesece so se za hčerino življenje borili v UKC Maribor, najbližjim pa nazadnje morali povedati trpko resnico, da ni možnosti za ozdravitev. Tadejo so tedaj vzeli domov. Oče je pustil službo in postal njen asistent, ob njej je bil praktično 24 ur na dan. Tadeja ves čas odzivala in tudi bolj kot ne razumela, kaj se dogaja okrog nje, a jim ni mogla ničesar povedati. Z očmi ali jezikom je potrjevala, da vse razume, a več kot to ni mogla.

Očitno pa so bile posledice prehude in Tadeja je umrla.

Facebook
Twitter
LinkedIn