V Hočah župan v času volitev kar po svoje! Kršil 7. člen ZVRK. Kaj bo reklo Računsko sodišče?

Lokalne volitve so v nekaterih občinah že mimo. Tudi v Hočah, kjer je prepričljivo zmagal dosedanji župan Marko Soršak. A je pri tem kršil celo lastni odlok o plakatiranju in 7. člen zakona o volilni in referendumski kampanji (ZVRK).

“Lahko je zmagati v lastnem kraju, če se ne oziraš na pravila,” bi lahko dejali ob zmagi Hočkega župana na zadnjih lokalnih volitvah. A zakon o ZVRK je jasen. V 7. členu namreč pravi:  (1) Izdajatelji medijev morajo v medijih, ki so kot taki določeni s predpisi o medijih, volilne oglaševalske vsebine objaviti z navedbo naročnika. (2) V biltenih, katalogih ali drugih nosilcih objavljanja informacij, plakatih, prospektih in transparentih ter video straneh brez žive slike ter v telekomunikacijskih sporočilih, ki vsebujejo oglaševalske vsebine za volilno kampanjo, mora biti naveden naročnik take vsebine. Na plakatih mora biti navedena tudi njihova zaporedna številka.

Županovi plakati v tem primeru niso bili ne oštevilčeni, niti na njih ni pisalo, kdo je bil naročnik oglaševanja. To pa bo zagotovo zanimalo Računsko sodišče, ki je pristojno za kršenje 7. členka zakona o DVRK!

Prav tako je župan kršil celo lastni (občinski) odlok  o plakatiranju in oglaševanju, v občini Hoče Slivnica, iz leta 2004, ki je še vedno aktualen in v svojem 13. členu jasen: prepovedano je nameščati oglase na ograje, drevesa, drogove in stebre komunalne infrastrukture.

Očitno se šerifovanje v občini Hoče-Slivnica nadaljuje. Se bodo pristojni organi odzvali?

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
91%
4.1km/h
100%
3°C
4°
1°
2°
Thu
2°
Fri
2°
Sat
3°
Sun
4°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA