Delavci migranti jezni na levičarsko vlado

slika je simbolna

Med delavci migranti,ki si kruh služijo v sosednji Avstriji, počasi vre. Med njimi je tudi izredno veliko Mariborčanov. Kot poroča portal V fokosu, vlada Mira Cerarja zanje ni imela ne posluha, kaj šele volje, da bi našla ustrezno rešitev. Kar nekaj sestankov se je zvrstilo na ministrstvu za finance, ko je še ta resor vodila Mateja Vraničar Erman, pa razen nekaj praznih obljub, predvsem pa groženj, delavci migranti niso dosegli praktično nič.

Glede na dejstvo, da bo levičarska vlada Marjana Šarca in z njo tudi novi finančni minister dr. Andrej Bertocelj plesala tako, kot bodo igrali v Levici, se verjetno za delavce migrante tudi v tem mandatu ne obeta nič dobrega. Kje je rešitev za njihove probleme dvojnega obdavčevanja?

Prvi mož Sindikata delavcev migrantov Slovenije Mario Fekonja je obvestil članstvo, da je na naslov kabineta predsednika vlade poslal zahtevo za sestanek in zaprosil, da naj bo na  sestanku poleg  predsednika vlade, prisoten tudi minister za finance osebno.

V Avstriji je približno 30 tisoč Slovencev, v  Nemčiji kakih 10 tisoč, v  Italiji 20 tisoč, v Švici pa je zaposleno kakih 5.000 Slovencev. To je skupaj 65.000 ljudi, h katerim je treba prišteti še tiste, ki prejemajo pokojnino iz tujine. Za državo Slovenijo so ti ljudje najbolj profitni izvozni produkt. Za Furs so delavci migranti kokoši, ki nosijo zlata jajca, je prispodobno povedal Mario Fekonja.

Se Vlada, njen predsednik Marjan Šarec in novi minister za finance dr. Andrej Bertoncelj zavedajo, koliko Slovence letno za vedno zapusti državo?

MZ

.

VREME

Maribor
oblačno
77%
3.6km/h
100%
9°C
10°
8°
7°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.