Izredna seja MOM o Mariborski knjižnici postala nesklepčna

Nedokončani poslovno-stanovanjski objekt Centrum.

Kljub protestu knjižničarjev in protestnem predčasnem zaprtju knjižnic po Mariboru, se je izredna seja Mestne občine Maribor, ki so se jo udeležili tudi vsi zaposleni knjižničarji predčasno končala. Mestni svetniki so sicer primer “Mariborska knjižnica” tokrat obravnavali na izredni seji, ki jo je sklical župan Andrej Fištravec.

Sejo je župan sicer sklical v nerodnem času, ob 16. uri, vendar je bilo na seji dovolj svetnikov, da bi sklepe lahko tudi izglasovali.Zanimivo pa je bilo, da na seji ni bilo skoraj nobenega svetnika iz liste Andreja Fištravca.

Arhitekti so na seji podrobno spregovorili o projektu mariborska knjižnica, ki bi ga radi preselili v nedokončano stavbo Centrum, spregovorila je tudi Dragica Turjak, direktorica mariborske knjižnice, projekt je podprl tudi Alojz Križman, nekdanji mariborski župan.

Po razpravi Milana Mikla (NLS) in Andreja Špenge (SMC), pa je bilo takoj jasno, da izredne seje, župan Fištravec ne bo izpeljal do konca. Veliko je bilo govora o predragem projektu, o zamujenih priložnostih za knjižnico v mandatu Andreja Fištravca, predvsem pa o hitenju tik pred volitvami. Opozicija je bila že na redni seji enotna, da je projekt “mariborska knjižnica” primeren za nov sklic mestnega sveta z novim vodstvom, po lokalnih volitvah. Svetniki NLS in SMC so po razpravi sejo protestno zapustili, le-ta pa je zato postala nesklepčna.

In le zakaj se županu Fištravcu tako mudi? Presodite sami!

MZ

 

VREME

Maribor
delno oblačno
54%
3.1km/h
46%
26°C
27°
23°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.