Dih jemajoča razkritja nekdanjega predsednika programskega sveta o dejanjih na RTV

Peter Gregorčič, zajem slike Planet TV

Levici je uspelo. Vsi tisti nevladniki, ki plešejo pod krinko politične levice, so v celoti prevzeli našo nacionalno televizijo. In Peter Gregorčič je imel lani aprila pred volitvami še kako prav, kar je povedal.

Poslanstvo naše nacionalne televizije je zagotavljati kakovostne in raznolike medijske vsebine ter izpolnjevati javni interes v Sloveniji. RTV Slovenija je javna televizija, ki mora delovati v skladu z Zakonom o Radioteleviziji Slovenija. RTV Slovenija mora biti zavezana k visokim standardom novinarstva, etičnemu ravnanju in odgovornosti do svoje publike. Deluje v skladu s pravili poklicnega novinarstva ter spoštuje načela neodvisnosti, pluralnosti in transparentnosti. 

Seveda je treba opozoriti na izredno pomemben 5. člen zakona o RTV , ki pravi, da mora RTV spoštovati načelo resničnosti, nepristranskosti in celovitosti informacij, človekovo osebnost in dostojanstvo, načelo politične uravnoteženosti ter svetovnonazorskega pluralizma; spoštovati načela ustavnosti in zakonitosti pri oblikovanju programov, vključno s prepovedjo spodbujanja kulturne, verske, spolne, rasne, narodne ali druge oblike nestrpnosti, zagotavljati nepristransko in celovito obveščenost, tako da imajo državljani možnost svobodnega oblikovanja mnenj, spoštovati načelo politične neodvisnosti in avtonomnosti novinarjev, uveljavljati profesionalno etiko poročevalcev, dosledno razločevanje informacij in komentarjev v novinarskih prispevkih

 

Namesto tega gre za katastrofalni razpad novinarske integritete in razkritje stopnje putinizacije slovenskega javnega medija. O tem je, nekdanji predsednik programskega sveta RTV Peter Gregorčič, govoril že lani aprila. Posnentek za zgodovino!

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.