Je Elektro Maribor na dopustu? Nekateri prebivalci Šentilja že pet dni brez elektrike?

SLIKA: Elektro inštalacije Vidmar

Prejšnji teden v četrtek so po državi divjala neurja, ki so marsikje povzročila škodo, na Štajerskem pa so jo odnesli najslabše. Tam je tudi 50.000 ljudi ostalo brez električne energije.

 

Še posebej hudo je bilo v okolici Maribora v občini Šentiljo. Tako se je na uredništvo Slovenskih novic oglasil jezen občan občine Šentilj in zapisal:”Brez elektrike smo že od četrtka, zdaj je ponedeljek zvečer. Noben električar še ni prišel niti blizu, da bi kaj popravil, tako smo v temi, brez tople vode, hladilnik in zamrzovalnik ne delata, brez telefonov smo, brez možnosti kuhanja že 5 dni!» je zapisal jezni bralec Janez. 

Povedal je, da so podjetje Elektro Maribor poklicali, da izvedo, kaj se dogaja. »Zaposleni so bili nesramni in zavajajoči. Vsakemu, ki je klical, so rekli, da je prvi prijavil napako, čeprav smo se med sabo že pogovarjali in smo vedeli, da nas je klicalo več,« opisuje Janez. »Ponedeljek zvečer. To je peti dan brez elektrike.« Zaposleni naj bi bili neprijazni in jim odvrnili, da že bo. »Ektrike še vedno ni, njihov odnos pa je vse prej kot profesionalen,« se huduje bralec. 

 

Kot pišejo Slovenske novice, so na Elektru Maribor pojasnili, da je družba zagotovila ves razpoložljivi kader in da so dodatno angažirali vse možne zunanje izvajalce, ki so bili pripravljeni priskočiti na pomoč: »Zaradi obsega škod, katerih ni bilo mogoče sanirati naenkrat, smo se lotili popravil na način, da smo skušali odpraviti napake prej tam, kjer je bilo prizadetih največ odjemalcev.«

 

Torej bo Šentilj, ki je bolj majhen kraj še naprej brez elektrike?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.