Donacije za nakup klimatskih naprav v UKC Maribor

Vir: Pixabay

Država ne bo primaknila nič, ministrstvo za zdravje prav tako ne, le kdo bo potem kaj primaknil, če ne dobri ljudje.

V preteklem letu v UKCju niso zbirali namenskih sredstev za nabavo klimatskih naprav, letos so z aktivnostmi pridobivanja donacij pričeli že konec avgusta. Do danes so prejeli 5.615 evrov finančnih donacij, 17.000 evrov pa jih še pričakujejo na podlagi podpisanih pogodb. Do sedaj niso prejeli nobenih materialnih donacij, a naj bi v kratkem prejeli tudi te. Torej se le premika. Še so pri nas tisti, ki radi pomagajo, saj nikoli ne veš, kdaj lahko tudi sam pristaneš v bolnišnici.
Razmere so res kaotične. Ob najbolj vročih dnevih je v bolnišničnih sobah tudi do 35 stopinj, kar pa je nevzdržno, še posebej za bolnike.

Le zakaj za nakup klimatskih naprav ne poskrbi Ministrstvo za zdravje ali poslanska skupina LMŠ, katera je prevzela zdravstveni resor? Mogoče pa bi za nakup klimatskih naprav nekaj donirala tudi poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik, ki prihaja iz Maribora. V parlamentu je bila namreč glede nakupa klimatskih naprav s strani države zelo glasna.

Donacije za klimatske naprave lahko donirajo tako fizične kot pravne osebe. Finančne donacije se lahko nakažejo na podračun UKC Maribor številka: SI56 0110 0603 0278 185 s sklicevanjem na številko: SI00 11061-8001-0002.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
83%
0.5km/h
3%
-2°C
-0°
-3°
-1°
Tue
-1°
Wed
-1°
Thu
1°
Fri
2°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA