Policisti za ponedeljek napovedujejo stavko!

Policijski stavkovni odbor je premierja Marjana Šarca obvestil, da se stavka v Policiji in MNZ, ki se je začela 12. februarja, a so bile njene aktivnosti zaradi Cerarjevega odstopa do oblikovanja nove vlade zmanjšane na minimum, v polnem obsegu znova začne izvajati v ponedeljek po vsej državi, torej tudi v Mariboru.

Kot poroča Večer je razlog za napoved stavke enostranski poseg vlade v pravice pridobljene s Stavkovnim sporazumom z dne 2. 6. 2016. Vlada ob lanskem podpisu Aneksa št. 3 h KPDU namreč ni pridobila soglasja socialnih partnerjev, podpisnikov sporazuma iz leta 2016, zaradi česar smo danes ponovno priča popolnemu razvrednotenju poklica policista. Vlada prav tako ni izpolnila nekaterih preostalih določb omenjenega sporazuma, zaradi česar je stavka skladno z XII. točko stavkovnega sporazuma, plačana za vse stavkajoče,” je stavkovni odbor zapisal v dopisu.

Policijski stavkovni odbor je 17.septembra, po oblikovanju nove vlade, na Šarca naslovil zahtevo, da vlada nemudoma aktivno pristopi k reševanju stavkovnih zahtev. Vladi so dali 10-dnevni rok za izpolnitev zahteve. Ker odgovora v danem roku niso prejeli, se stavka v polnem obsegu ponovno prične izvajati v ponedeljek. Zakaj šarec ni odgovoril na njihove zahteve ni znano. Delovni prostori in vozila še naprej ostajajo označeni s plakati “stavka”.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.