Franc Kangler proti sodniku Janezu Žirovniku

Franc Kangler.

Preiskovalnega sodnik dr. Janeza Žirovnika, ki je v kar osmih primerih podpisan pod odredbo mariborskim kriminalistom  o uporabi prikritih preiskovalnih metod, je danes čakalo zaslišanje. Kangler Žirovniku namreč očita pristranskost ter kršitev človekovih pravic in predpisov, saj meni, da bi bilo edino primerno, če bi se Žirovnik izločil iz odločanj o njem, glede na to, da je bil Kangler v preteklosti kot poslanec velikokrat v konfliktu, ko je Žirovnik delal na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji – Sovi.

Sodnica Natalija Pavlič Goldinskij se bo po današnjem izvedenem dokaznem postopku odločila, ali bo zaradi dokazov, pridobljenih na nezakonit način, prišlo do izločitve celotnega spisa, kot to zahteva obramba. Za Kanglerja, direktorico mestne uprave v njegovem mandatu Milico Simonič Steiner ter vodjo urada za komunalo Vilija Eisenhuta bi to pomenilo zaključek omenjenega postopka.

Kot poroča Nova24tv.si so v skladu s predlogom obrambe zaslišali tudi Rudolfa Mogeta in Franca Jerovška, oba nekdanja člana državnozborske komisije za nadzor nad delom obveščevalnih služb, in nekdanjega načelnika mariborske upravne enote Željka Vogrina. Prav tako pa je bil zaslišan tudi Žirovnik, ki je bil v času nadzora omenjene komisije svetovalec oziroma pomočnik direktorja Sove. Kangler je za STA povedal, da je zadovoljen, da so bile po sedmih letih končno zaslišane predlagane priče. Zadovoljstvo pa je bilo vidno tudi na strani Žirovnika, da je lahko kot priča pojasnil dogodke, ki jih kot sodnik ne sme.

Bo to še ena dobljena sodna bitka Franca Kanglerja?

MZ

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.