Drava festival 2017

Ta vikend, od petka, 9. junija 2017 od 6.00 ure dalje do nedelje, 11. junija 2017 do 21.00 ure  bo popolna zapora ceste za motorni promet skozi Lent med Vodnim in Sodnim stolpom. Odvijal se bo namreč vrhunec Drava festivala, ki ga koordinira Skupina za Dravo.

Organizator pripravlja veliko zanimivih dogodkov. Drava Festival 2017 je zasnoval kot serijo samostojnih prireditev na in ob reki Dravi, ki se bodo odvijali povečini med vikendi med 13. 5. in 16. 7. 2017. Drava Festival želi reko Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem, dvigniti zavest o zdravem in kakovostnem življenjskem okolju, ki ga reka omogoča, ter o pomenu njegovega ohranjanja. Drava vstopi v Slovenijo malo pod vasjo Vič in se skozi Dravsko dolino vije v dolžini 133 km, do Ormoža, kjer teče nekaj časa po slovensko-hrvaški meji ter nato nadaljuje pot na Hrvaško. Njene brežine so raznolike in omogočajo aktivno preživljanje prostega časa.

Organizator Drava festivala želi povezati rekreacijske, izobraževalne in kulturne dogodke, ki so vezani na Dravo in obdravski prostor, na primer: spuste s čolni ali splavi po reki Dravi, kolesarjenje, tek, pohode ob Dravi, raziskovalne in izobraževalne delavnice in oglede, predstavitve kulturnih znamenitosti, etnografije, in zgodovine.

Pod sloganom Lent ljudem bo na obrežju Drave v Mariboru ta vikend otvoritev festivala in razglasitev Kralja Drave. V okviru Drava – moja plaža pa se bodo odvijale številne športne, kulinarične in kulturne prireditve kot so:  SUP izlet po Lentu,  rock koncert na splavu, koncert of 6pack Čukur & Hangover Ladies, festival Jazz ‘ma mlade, čitalnica, igralnica in ustvarjalnica pod milim nebom, flamenco ob reki Dravi, akvarel ob reki Dravi, Art:reSet na Lentu v Mariboru, prikaz sladkovodnega ribištva, joga na Benetkah,  razstava Zgodbe dravskih kamnov, mestna plaža ob reki Dravi – Citybeach in še številne druge.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
76%
3km/h
58%
18°C
18°
18°
18°
Sat
17°
Sun
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.