Drugajanje v Mariboru!

Vir: Facebook/Bunker

V Mariboru se je včeraj začel 16. mednarodni festival Drugajanje 2017, ki nastaja v sodelovanju med ljubljanskim zavodom Bunker in mariborsko II. gimnazijo. Mladim in manj mladim v mestu prinaša angažirano sodobno uprizoritveno umetnost, pri čemer poskuša nagovoriti tako gledalce kot ustvarjalce.

Festival bo potekal do 30. novembra. V okviru tega kratkega koncentriranega festivala bodo gledalci lahko videli kvalitetne predstave, ki mladim odpirajo svet gledališča, iskanja in abstrakcije. Večina predstav poteka v amfiteatru II. gimnazije Maribor. Festival Drugajanje se je začel leta 2002 na iniciativo ravnatelja II. gimnazije Maribor Ivana Lorenčiča. Še vedno ostaja prvotna ideja festivala pripeljati v Maribor angažirano sodobno uprizoritveno umetnost, je pa tem času svoje poslanstvo še nadgradil.

Z gostovanjem tujih predstav je postal tudi mednarodni festival, ki mlade vključuje v delo z umetniki in v procese, ki spreminjajo socialno okolje njihovega bivanja. Od leta 2012 Drugajanje sodeluje tudi v mreži Festivals in Transition, ki z letom 2015 pričenja projekt URBAN HEAT in združuje trinajst evropskih festivalov. Slovenski umetnik, ki sodeluje v projektu, je režiser Mare Bulc.

Predstave si lahko ogledate brezplačno. Izjema so vstopnice za predstavo Prva altruistična predstava – prodaja jih Narodni dom Maribor: 6 EUR, 5 EUR (dijaki, študenti, upokojenci, samozaposleni v kulturi), za brezposelne vstop prost.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.