Drugajanje v Mariboru!

Vir: Facebook/Bunker

V Mariboru se je včeraj začel 16. mednarodni festival Drugajanje 2017, ki nastaja v sodelovanju med ljubljanskim zavodom Bunker in mariborsko II. gimnazijo. Mladim in manj mladim v mestu prinaša angažirano sodobno uprizoritveno umetnost, pri čemer poskuša nagovoriti tako gledalce kot ustvarjalce.

Festival bo potekal do 30. novembra. V okviru tega kratkega koncentriranega festivala bodo gledalci lahko videli kvalitetne predstave, ki mladim odpirajo svet gledališča, iskanja in abstrakcije. Večina predstav poteka v amfiteatru II. gimnazije Maribor. Festival Drugajanje se je začel leta 2002 na iniciativo ravnatelja II. gimnazije Maribor Ivana Lorenčiča. Še vedno ostaja prvotna ideja festivala pripeljati v Maribor angažirano sodobno uprizoritveno umetnost, je pa tem času svoje poslanstvo še nadgradil.

Z gostovanjem tujih predstav je postal tudi mednarodni festival, ki mlade vključuje v delo z umetniki in v procese, ki spreminjajo socialno okolje njihovega bivanja. Od leta 2012 Drugajanje sodeluje tudi v mreži Festivals in Transition, ki z letom 2015 pričenja projekt URBAN HEAT in združuje trinajst evropskih festivalov. Slovenski umetnik, ki sodeluje v projektu, je režiser Mare Bulc.

Predstave si lahko ogledate brezplačno. Izjema so vstopnice za predstavo Prva altruistična predstava – prodaja jih Narodni dom Maribor: 6 EUR, 5 EUR (dijaki, študenti, upokojenci, samozaposleni v kulturi), za brezposelne vstop prost.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
89%
1.5km/h
0%
20°C
21°
19°
19°
Fri
18°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
15°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA