Mariborski župan Fištravec potrdil ponovno kandidaturo za župana

Vir: Facebook/Andrej Fištravec

Mariborski župan dr. Andrej Fištravec je potrdil, da bo naslednje leto na lokalnih volitvah znova kandidiral za župana in javnosti predstavil 18 projektov, ki jih bo s svojo ekipo začel uresničevati v prihodnjem letu. Po besedah župana Fištravca, bo ti ukrepi v naslednjih treh letih zaznamovali mesto in ga spremenili na boljše.

Projekti, ki naj bi zaznamovali Maribor v prihodnjem letu so: prenova velikega bazena v Pristanu, obnova Ljudskega vrta, ureditev nabrežja reke Drave, obnova promenade v Mestnem parku, postavitev odra na Dravi, obnova Skate park Maribor, oživitev Vojašniškega trga z objekti, popravilo Malečniškega mostu, izboljšanje trajnostne mobilnosti, energetska sanacija objektov na Engelsovi ulici, obnova cestno-železniškega podvoza na Ljubljanski ulici, ureditev kanalizacijskega omrežja, ureditev Lackove ceste in podaljšek Ceste proletarskih brigad.

Župan je povedal, da bodo ti projekti realizirani, ne glede na izid volitev, da to niso želje temveč projekti pripravljeni za realizacijo. Skupna vrednost teh projektov znaša 70 milijonov evrov. Občina naj bi zagotovila 32 milijonov evrov, država 12 milijonov in 25 milijonov Evropska unija. Občina bo morala za izvedbo teh projektov in zagotovitev finančnih sredstev najeti 11,6 milijonov evrov kredita.

Direktor občinske uprave Simon Štrancar je predstavil ureditev industrijske Cone Tezno, ki je bistvena za gospodarski razvoj mesta in je njena vrednost ocenjena na 3,5 milijonov evrov, medtem ko o novih prostorih Mariborske knjižnice ni želel govoriti, češ da bo javnost to izvedela, ko bo zadeva zrela za to.

J. L.

 

.

VREME

Maribor
oblačno
75%
3.6km/h
100%
9°C
11°
8°
8°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.