Državni sekretar Aste Vrečko v Romuniji razbil služben avto

slika: | Ministrstvo za kulturo

Državni sekretar Matevž Čelik Vidmar  se je v Temišvaru srečal z romunskim ministrom za kulturo Lucianom Romaşcanujem. Med potjo pa je v prometni nesreči razbil službeni avtomobil.

Na službeni obisk v Romunije je med 17. in 19. februarjem odpotoval državni sekretar Matevž Čelik Vidmar, kjer se je  v Temišvaru udeležil otvoritvene slovesnosti Temišvar 2023 – Evropska prestolnica kulture. Tja je odpotoval s službenim vozilom, strošek prevoza pa je bil sicer okoli 120 evrov. A se pot se ni najboljše končala. Državni sekretar je namreč popolnoma razbil službeni avto.

Državni sekretar je odpotoval v Romunijo sam brez šoferja, to je bilo povezano z naglico organizacije poti, saj se je v Temišvaru udeleževal natančno določenega dogodka. Zaradi tega je bilo najenostavneje oditi s službenimi vozilom, ki ga je sam vozil. »Odpotoval je s službenim vozilom VW passat, letnik 2014. Zaradi nesreče se je v Ljubljano po opravljenih dolžnostih v Romuniji vrnil z nadomestnim vozilom. Ta prevoz je bil krit iz kasko zavarovanja. Popravilo avta pa je bilo glede na velikost poškodb in starost vozila, ekonomsko neupravičeno. Piše spletni Reporter!

Mimogrede, cena novega vozila volkswagen Passat se giblje med 35 in 60 tisoč evrov, odvisno od modela, ki ga kupimo. In le kdo se bo sekiral za nakup novega avta, saj vse to plačujemo davkoplačevalci.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.