DZ zavrnil predlog SDS za referendum o RTV. Tega je napovedal Vili Kovačič

Državni zbor je predlog SDS za razpis posvetovalnega referenduma o predlaganih spremembah zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), ki so jih prav tako vložili v največji opozicijski stranki in po katerih prispevek RTV ne bi bil več obvezen, zavrnil.

Državni zbor je predlog SDS za posvetovalni referendum pričakovano zavrnil. Je pa Vili Kovačič napovedal, po tem ko je napovedal tudi referendum o zakonu o vladi:  “Enako bom storil za zakon o RTVSLO, s katerim jeb*** večina hoče uničiti zametke jeb*** manjšine in pluralnega informiranja in komentiranja na javni RTVSLO in celo v drugih medijih. Pa tudi za naslednje zakone, ki nam na ga poti v svobodno suženjstvo ponuja gibanje Svoboda, bo treba narediti enako,” sporoča aktivni državljan Vili Kovačič. Sicer pa iz zgodovine vemo, da so vsi diktatorji v zameno za svojo lastno svobodo – samovoljo, ponujali in zahtevali in uresničevali odvzem svobode drugim

K zbiranju podpisov pa poleg naštetih poziva tudi koordinacijo neparlamentarnih strank ter vse stranke, ki sicer niso prišle v parlament. Posebej pa še nagovarja gibanje Povežimo Slovenijo in Našo deželo, pa tudi stranko Zelenih ter vse druge, navadne državljane, ki za izražanje stališč nimajo medijev in organizacijskega aparata, pač pa zgolj lastni razum in zdravo pamet.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
76%
1km/h
67%
20°C
21°
19°
19°
Fri
17°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
16°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA