Novinar Portala Necenzurirano za preganjanje “desnih” medijev dobil 9.333 evrov?

mediji
Slika je simbolna

Gonjo proti “desnim” novinarjem, ki potzekajo iz v seh strani je še kako potrebno plačati. Kot piše spletni časopis je eden takih novinar Portala Necenzurirano Tomaž Modic?

Novinar Portala Necenzurirano Tomaž Modic je kot samostojni podjetnik iz državnega zbora za pomoč poslanki Svobode Mojci Pašek Šetinc pri preganjanju medijev, ki so blizu opoziciji, doslej prejel 9.333 evrov honorarja. Nazadnje mu je marca za delo za preiskovanje medijev za vladajoče parlament izplačal 3.623 evrov.

Posebej zanimivo je to honoriranje, ker ta preiskovalna komisija preiskuje konkurente portala vladne Svobode Necenzurirano, kjer je Modic uradno v službi. Portal Necenzurirano so po vzporednih podjetjih v preteklosti financirali danes vladajoči politiki, tudi premier Robert Golob, ki še do danes ni pojasnil, zakaj je podjetju SEE M. & C, ki ga je ustanovila in vodila nekdanja novinarka Necenzurirano, danes pa generalna sekretarka njegove stranke Vesna Vuković, iz državnega GEN-I nakazal 103.000 evrov. Ukinil je to vzporedno podjetje konec lanskega leta urednik portala Necenzurirano Primož Cirman kot zadnji lastnik.

Naj bi se pa, kot piše Bojan Požar, Mojca Pašek Šetinc spravila kar nanj. Opozoril, da je preiskovalna komisija, ki jo vodi, ki jo vodi omenjena poslanka. Od finančne uprave naj bi zahtevala preiskavo Požarjevega podjetja in s tem medija. “Ker je finančna uprava podrejena vladi in je vlada Roberta Goloba po prevzemu oblasti tam tudi nastavila svojega direktorja, je precej verjetno, da gre za zlorabo oblasti,”pravi Bojan Požar. , ko z večino, ki jo imajo poslanci vladnih strank, zlorabljajo parlamentarno preiskovalno komisijo za pritisk na davčno upravo, da bi šikanirala do vlade kritični medij in mu s tem oteževala delo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.