Erjevca v bistvu še vedno plačuje država. Dobiva nekaj več, kot 4 jurje?

zajem slike

Nesposobni Erjavec, po tem ko ga je na volitvah porazila Aleksandra Pivec in je Šarec potonil z vlado dobiva za nič dela še vedno denar.

Erjavec živi na račun države za nič dela

Karl Erjavec (DeSUS), ki ga opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB ponujajo za mandatarja, ki bi morebiti sestavljal novo vlado, je plačilo ta mesec dobil iz vlade, ki jo vodi Janez Janša (SDS).Ta mesec so mu izplačali bruto 4.274, neto 2.544 evrov. Čeprav je od nastanka vlade marca letos minilo že več kot pol leta in v tem času pravica funkcionarjem do nadomestila, če si ne morejo najti službe, praviloma ugasne, je novi predsednik DeSUS Erjavec nadomestilo tudi ta mesec še dobil.

[color-box color=”yellow”] Da so levičarji nesposobni pri iskanju služb ve povedati podatek, da je po padcu vlade Marjana Šarca na začetku nadomestila dobivalo kar šest bivših ministrov: Andreja Katič (SD), Jernej Pikalo (SD), Zoran Poznič (SD), Aleš Šabeder (LMŠ), Miro Cerar (SMC) in Karl Erjavec (DeSUS). [/color-box]

Je pa recimo direktor tiskovne agencije STA Bojan Veselinovič, (agencija je v popolni državni lasti in proračun zagotavlja okoli polovico prihodkov STA), prejel višjo plačo kot predsednik vlade ali kot predsednik republike Borut Pahor. Na letni ravni bruto strošek za direktorja STA presega sto tisoč evrov.

Erjavec pa je tako za 4 jurje na mesec, ki mu jih je v bistvu plačevala TA vlada, koval načrt, kako priti spet na oblast!

PM

VREME

Maribor
oblačno
85%
2.1km/h
91%
22°C
23°
21°
22°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.