Evropska poslanka Ljudmila Novak ni prijavila poti v Izrael. Pozabila je tudi, kdo ji je plačal pot?

Saj ni res pa je. Nekdaj najbolj (ne)priljubljena slovenska krščanska demokratka, Ljudmila Novak, se je očitno naučila levičarskih manir. Sedaj je pod drobnogledom tujih medijev zaradi potovanja v Izrael, kjer se poraja veliko neodgovorjenih vprašanj.

Novakova se je znašla kot v pisanju belgijskega Le Soir zaradi potovanja v “Jutrovo”, kot se je nekoč v naših krajih reklo sveti deželi. Poti se je udeležilo 11 izvoljenih evropskih poslancev. Le pet jih je pot prijavilo ustreznim organom. Med tistimi, ki so to “pozabili” je bila tudi Krščanska demokratka Ljudmila Novak, poleg Estonca Andrusa Ansipa iz skupine liberalcev (RENEW), Bolgarke Elene Yoncheve iz vrst socialistov in social demokratov ter strankarski kolega Novakove iz vrst Evropske ljudske stranke, Šved David Lege. Med “pozabljivci” sta tudi Španca Juan Ignacio Zoido in Isabele Benjumea.

Ljudmila Novak je na novinarske poizvedbe dominantnih medijev odgovorila, da njena pot v Izrael ni bila povezana z njenim parlamentarnim delom. Torej je Novakova odšla v Izrael le na izlet in to v lastni režiji? In je verjetno pot plačala tudi sama?

Za Delo je recimo povedala sledeče:  “obiski niso bili povezani z mojimi poročili v Evropskem parlamentu, niti z dokumenti, ki jih je ta prejemal. Bili so informativne narave oziroma kot načelna podpora ozaveščanju o holokavstu in prizadevanjem za mir na svetu.” Na poizvedovanje Dela, ali so ji organizatorji potovanja plačali stroške bivanja in poti, ni odgovorila. V Izraelu je bila na obisku v okviru obiska uradne parlamentarne delegacije s Knesetom (izraelski parlament). Obiskala je Golansko planoto, Gazo in Tel Aviv, poroča Delo.

Še vedno pa ne vemo ali si je pot v Izrael plačala sama, kdo je plačal stroške bivanja in če obisk ni bil povezan z njenim delom v parlamentu, zakaj je tja sploh odšla? Vprašanja smo Novakovi zastavili tudi iz našega portala. Na odgovore še čakamo.

vir: Nova24TV

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.