Kot bi bili leta 1945. Borci hočejo v šolah več “patizanščine!”

SLIKA JE SIMBOLNA

Saj ni res, pa je. Kot bi bili v butalah. Borci (med njimi verjetno nihče ni bil pravi borec) so od predsednice Državnega zbora zahtevali več “partizanščine” v šoli.

Le od kot nekateri črpajo neumnosti in si ob skrajno levičarski vladi prizadevajo, da se otrokom bolj približa čas partizanov, komunizma in socializma, ter nekaterih zlaganih stvari, ki so si jih partizani sami izmislil. Eden takih učnih laži po partizansko so na primer Dražgoše. Mariborske otroke pa so učitelji pitali z neumnostjo, da je Hitler ob obisku Maribora dejal: “Naredite mi to deželo spet nemško!”

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je včeraj sprejela predstavnike Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, ki so predstavili pobudo za povečanje obsega učnih programov z vsebinami o narodnoosvobodilnem boju. Glede na to, kdaj se je 2. svetovna vojna končala bi ti borci (ki so se dejansko borili) morali biti stari krepko preko 80 let.  

Klakočar Zupančič je ob tem dejala, da si moramo prizadevati, da najtežja obdobja naše preteklosti ne zdrsnejo iz zgodovinskega spomina. A pozabila na še hujša obdobja naše preteklosti, kot je druga svetovna vojna, saj je bilo po vojni, v izvensodnih pobojih, ubitih, prav s strani partizanov, umorjenih ali mučenih do smrti veliko več Slovencev, kot med drugo svetovno vojno. 

O kakšni partizanščini bi se torej učenci učili v šoli? Tisti zlagani, s katerim so učitelji prali možgane otrokom skoraj 50 let, vse od leta 1945, ali tisti, ki vsebuje vsa grozodejstva, ki so jih partizani izvrševali nad slovenskim narodom dolga leta?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.