PROTI manipulacijam Golobove koalicije. Janez Janša: “Preprečimo to norost!”

Manipulacije vladajočih pred referendumom so v javnosti vsakodnevno. Vlada je očitno našla celo denar, da z zavajajočim letakom, ki je popolnoma skregan z zdravo pametjo, da zavede Slovenke in Slovence.

Zakon o dolgotrajni oskrbi je eden tistih zakonov, ki je bil konec leta 2021 po več kot 20 letih poskusov in več kot 120 različnih verzij predlogov v času vlade Janeza Janše končno sprejet. Gre za zakon, ki ureja področje dolgotrajne oskrbe, z zagotavljanjem pogojev za dostopno, kakovostno in varno obravnavo odraslih oseb, ki zaradi bolezni, starosti, poškodb ali invalidnosti ne zmorejo več samostojno poskrbeti zase. Zakon o dolgotrajni oskrbi vsem državljanom prinaša upanje, da v starosti ne bodo ostali sami in brez zdravstvene oskrbe ter pomoči. Gre za sistemski zakon, s katerim se bo poskrbelo, da bo vsak starostnik svoja zadnja leta preživel brez nepotrebnih stisk in pomanjkanja. 

A upokojencem se zgodi Golobova vlada, ki tak zakon ukinja. Pa ne samo to. Golobova vlada skuša zavesti nič hudega sluteče upokojence z letakom in pozivom na referendum, kjer piše: “Za dostojno starost!” Kar je seveda smešno. Vlada to skrb za dostojno starost, namreč prelaga iz leta 2023 na leta 2024, ali celo 2025. V proračunu pa so upokojencem, kot pravi predsednik SDS Janez Janša,  vzeli 63 milijonov.

Kot je dejal Janša, pojdimo na referendum, glasujmo PROTI in preprečimo to norost.

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
94%
2.6km/h
100%
3°C
4°
2°
3°
Sun
4°
Mon
6°
Tue
5°
Wed
4°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA