Fajonova stranki SD pridelala kar 1.347.038 evrov minusa?

fajon sd
stranka SD, Slika: Nova24TV

Stranka SD je v globokem minusu. A to nikogar v Sloveniji v bistvu ne zanima. V tujini namreč taka stranka ne more več obstajati. A pri nas, namesto, da bi stranko dali v stečaj, ta še vedno obratuje.

Seveda pa, velik minus na računu stranke SD pove le eno. So slabi gospodarji in neverjetni zapravljivci. Očitno se nikakor ne morejo navaditi, da stranka ni vreča brez dna, kot so bili “ponosni nasledniki” navajeni iz prejšnjega režima.

Kar 1.347.038 evrov minusa si je torej na koncu bilance za lansko leto pridelala stranka SD Tanje Fajon. To je v zgodovini države doslej največji minus politične stranke sploh. Doslej je rekord imela LDS, ki je leto 2010, stranko je takrat vodila Katarina Kresal, končala z 1.335.085 evrov minusa. SD je finančno podoben bolnik kot LDS, v rdečih številka je že krepko več kot desetletje, a uspeva se ji obdržati v parlamentu. Najbolj v minusu je bila SD doslej leta 2010 s 1,2 milijona evra. Takrat jo je vodil Borut Pahor. Fajonova je, ko je stranko leta 2020 prevzela od Dejana Židana, podedovala 856.603 evrov minusa. Vsoto ji je uspelo v treh letih le še dramatično povišati. Za slabega pol milijona. Rezultat stranke na volitvah pa ji je uspelo poslabšati. A Tanja Fajon se še vedno obnaša tako, kot bi premočno zmagala na volitvah. Se ji je pa komaj uspelo uvrstiti v parlament in to v ljubljanski Šiški, kjer je v ospredju predvsem levo politično telo.

Dolga leta v SD, ker niso imeli denarja, niso plačali sto tisoč evrov računov davnih lokalnih volilnih kampanj. Zdaj so vsaj tisto že odplačali. A kako so sploh stranki SD s takim minusom sploh dovolili, da nastopi na volitvah? To pa je drugo vprašanje! 

vir: Spletni časopis

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.