Okoli 300 traktorjev že pred Ljubljano. Ob 12. uri se začenja kmečki punt! #prenos

slika. Davorin Kopše

Pred državnim zborom se bo po napovedih ob 12.05 začel drugi protestni shod kmetov v zadnjem mesecu dni. Predstavniki kmetijskih organizacij pričakujejo udeležbo iz vse Slovenije.

Ljubljana bo danes doživela prometni infarkt. V Ljubljano se bo namreč zgrnilo okoli 300 traktorjev iz okoliških kmetij. Nekateri traktoristi so že pred Ljubljano.

Kmetje od sindikata zahtevajo, da v celoti izpogaja zahteve do vlade. Med njimi so, naj nove okoljske zahteve ne presegajo realnih zmožnosti kmetovanja, naj se zmanjšajo območja Nature 2000, naj bodo ukrepi jasni in administrativno nezahtevni ter naj se neposredna plačila in ostala sredstva uskladijo z inflacijo. Zahtevajo tudi zmanjšanje populacije zveri in divjadi ter zavrnitev uredbe o trajnostni rabi fitofarmacevtskih sredstev.

Prenos shoda kmeto si lahko ogledat na spodnjem videu (Top TV Slovenija)

Posebno reportažo bomo objavili po končanem shodu!

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.