Primerjali smo koliko ministrov imajo druge države! Slovenija daleč spredaj.

slika, fotomontaža
Poglejte koliko ministrstev imajo po drugih državah

Slovenija razmetava denar. Levosučna Golobova vlade bo imela reci in piši kar 21 ministrstev, kar je trikrat več, kot jih ima recimo švicarska.

Koga v Sloveniji še briga za koliko bo Slovenijo zadolžil Robert Golob? Strokovnjaki so v preteklosti opozarjali, da je za Slovenijo dovolj 10 ministrstev, čemur sta se najbolj približala Janez Drnovšek in Janez Janša. Drnovšek je znižal število ministrstev iz 16 na 14, Janez Janša pa v svojem drugem mandatu iz 12 na 11. V naslednjih letih se je število teh povečevalo in danes smo imeli 14 ministerstev in tri brez resorja. Sedaj, ko oblast prevzema Robert Golob pa je napovedal, da bo ustanovil še dodatna štiri, kar pomeni kar 21 ministrstev. Piše Celjski glasnik.


Res je zanimiva primerjava Slovenije, z drugimi evropskimi državami. Pri nas očitno res znamo z denarjem. Francija in na primer 67 milijonov prebivalcev in 16 ministrstev; Švedska, 10 milijonov prebivalcev in 11 ministrstev, Madžari imajo 10 milijonov prebivalcev in 8 ministrstev, Avstrija: 8,5 milijonov prebivalcev in 12 ministrstev, Nemčija ima 16 ministrov, a kar 83 milijonov prebivalcev, Švica ima 8 milijonov prebivalcev in le 7 ministrov, a Slovenija – 2 milijonov prebivalcev in kar 21 ministrstev, je izpostavila tudi državna sekretarka službe za razvoj in kohezijsko politiko Monika Kirbiš Rojs, na twitterju.

 

Očitno zna vlada “dobro” delati (z našim) denarjem

VREME

Maribor
delno oblačno
95%
1km/h
30%
11°C
12°
10°
12°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
14°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.