Javnomnenjska raziskava! “Burek” Koalicija nima za “burek”?

kul-KOALICIJA janša šarec
koalicija kul, slika twitter
Javno mnenje! Koalicija imenovana kul "nima za burek"?

Medtem ko levi mediji še naprej pumpajo slovensko javnost o tem, da je bodoča kul koalicija prava alternativa sedanji vladi ljudje večinsko ne mislijo ravno tako.


koalicija KUL ni nobena alternativa sedanji vladi?

Pred kratkim so levičarske politične stranke v Državnem zboru RS podpisale sporazum o povolilnem sodelovanju, kjer je izrecno zapisano, da ne bodo sodelovale s SDS in Janezom Janšo. Medijski mainstream je SD, LMŠ, SAB in Levico predstavil kot alternativo sedanji vladi. Toda ljudje očitno ne nasedajo več takim “kvazi” novicam, ki jih trosijo levi “neodvisni” mediji.

Kot piše Demokracija, Na vprašanje “Ali sedanja opozicija KUL, ki jo sestavljajo Socialni demokrati, Lista Marjana Šarca, Stranka Alenke Bratušek in Levica, predstavlja realno in kakovostno alternativo sedanji vladi?” je 63,3 odstotka vprašanih odgovorilo, da v KUL-u, ne prepoznavajo realne in kakovostne alternative vladi Janeza Janše. Le slaba četrtina (24,3 odstotka), meni, da je KUL alternativa sedanji vladi. 12,4 odstotka je takšnih, ki so odgovorili z “ne vem”.

Levi KUL tudi veliko naklada tudi o zdravstvu, šolstvu, oskrbi starejših občanov in vlaganju v infrastrukturo. Raziskava je pokazala, da volivci ne nasedajo več praznim obljubam in bolj verjamejo tistim, ki nekaj naredijo, kot tistim, ki samo govorijo.  Da se naredi največ za Slovenijo pod vlado SD meni 18,5 odstotka vprašanih, 16,3 odstotka anketiranih pa je takih, ki menijo, da je to pod vlado Šarčeve LMŠ. 37,5 odstotka vprašanih je neopredeljenih.

P.M.

VREME

Maribor
delno oblačno
42%
2.1km/h
40%
28°C
29°
27°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.