Neverjetno, kaj je naredilo (bivše) ministrstvo Karla Erjavca

Kot proroča portal moja-dolenjska.si je bilo s soglasjem zunanjega ministra Karla Erjavca (od četrtka sicer ministra za obrambo) prvotnemu pravilniku iz leta 2012 dodano, da lahko oseba, ki ji je v Sloveniji priznan status azilanta ali begunca, poda vlogo za izdajo potnih listov za družinske člane, ki se bodo tako lahko preselili v Slovenijo

V pravilniku je sicer naveden izraz subsidiarna zaščita, kar je glede na definicijo enakovredno izrazu azilant. Odločba o priznanju subsidiarne zaščite (azila) z dnem vročitve velja tudi kot dovoljenje za začasno prebivanje v Republiki Sloveniji. S tem so azilanti upravičeni do številnih pravic, s prihodom njihovih družin v Slovenijo pa bodo teh deležni tudi njihovi družinski člani.

V Sloveniji je trenutno 623 oseb s priznanim azilom (mednarodno zaščito), 270 je prosilcev, ki so oddali vlogo in čakajo na rešitev (nastanjeni so v azilnem domu in izpostavah), še 92 jih čaka, da podajo prošnjo in na to čakajo v azilnem domu ter izpostavi. Skupno je to 985 oseb.

Kaj to pomeni? Migranti najprej nezakonito (ilegalno) pridejo na slovensko ozemlje, izrečejo “magično” besedo azil, nato za njimi “povsem zakonito” lahko pripotujejo še člani njihove družine. 

Nebi radi sodili vnaprej, ampak ali to že pomeni islamizacijo Slovenije? Odgovor prepuščamo vam!

več na moja-dolenjska.si

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.