Neverjetno, kaj je naredilo (bivše) ministrstvo Karla Erjavca

Kot proroča portal moja-dolenjska.si je bilo s soglasjem zunanjega ministra Karla Erjavca (od četrtka sicer ministra za obrambo) prvotnemu pravilniku iz leta 2012 dodano, da lahko oseba, ki ji je v Sloveniji priznan status azilanta ali begunca, poda vlogo za izdajo potnih listov za družinske člane, ki se bodo tako lahko preselili v Slovenijo

V pravilniku je sicer naveden izraz subsidiarna zaščita, kar je glede na definicijo enakovredno izrazu azilant. Odločba o priznanju subsidiarne zaščite (azila) z dnem vročitve velja tudi kot dovoljenje za začasno prebivanje v Republiki Sloveniji. S tem so azilanti upravičeni do številnih pravic, s prihodom njihovih družin v Slovenijo pa bodo teh deležni tudi njihovi družinski člani.

V Sloveniji je trenutno 623 oseb s priznanim azilom (mednarodno zaščito), 270 je prosilcev, ki so oddali vlogo in čakajo na rešitev (nastanjeni so v azilnem domu in izpostavah), še 92 jih čaka, da podajo prošnjo in na to čakajo v azilnem domu ter izpostavi. Skupno je to 985 oseb.

Kaj to pomeni? Migranti najprej nezakonito (ilegalno) pridejo na slovensko ozemlje, izrečejo “magično” besedo azil, nato za njimi “povsem zakonito” lahko pripotujejo še člani njihove družine. 

Nebi radi sodili vnaprej, ampak ali to že pomeni islamizacijo Slovenije? Odgovor prepuščamo vam!

več na moja-dolenjska.si

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež šibkejše intenzitete
92%
3.1km/h
100%
19°C
20°
18°
18°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
15°
Tue
16°
Wed

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA