Farmadent naprodaj

Mariborska občina je skupaj z občinama Duplek in Hoče-Slivnica, potem ko ji je le uspelo v mestnem svetu potrditi usklajeni posamezni program prodaje poslovnega deleža, v uradnem listu objavila poziv za javno zbiranje ponudb v prodajnem postopku 91,5-odstotnega deleža družbe Farmadent. Občine so prodajni postopek začele, ker zakon o lekarniški dejavnosti prepoveduje vertikalno povezovanje.

Kot poroča STA bodo morali ponudniki plačati varščino v višini dobrega pol milijona evrov, komisija pa bo nato pri izbiri upoštevala najvišjo ponujeno ceno in takojšnje plačilo kupnine. Kot je razvidno iz poziva, Mestna občina Maribor prodaja 83,35-odstotni delež, občina Duplek 2,68, občina Hoče Slivnica pa 5,48-odstotni delež farmacevtske družbe, ki je bila pred časom zaradi zahtev zakona o lekarniški dejavnosti iz Lekarn Maribor prenesena na občine ustanoviteljice. Te so sicer še občine Starše, Miklavž na Dravskem Polju in Rače-Fram, ki se za prodajo niso odločile.

Postopek zbiranja ponudb bo opravljen v dveh fazah. V prvi bodo ponudniki morali oddati nezavezujočo ponudbo, v drugi fazi pa zavezujočo. Potencialni interesenti morajo v nezavezujoči ponudbi navesti okvirno ceno in podati izjavo, da razpolagajo z zadostnimi viri financiranja. Ob tem morajo dodati pojasnilo o tem, kako so določili ceno in kaj je vplivalo na njeno določitev, priložiti poslovni načrt, pojasniti, ali bo družba dejavnost ohranila v regiji in koliko delovnih mest nameravajo ohraniti. Rok za oddajo nezavezujočih ponudb se izteče 15. decembra.

Prodajno komisijo vodi direktor mariborske mestne uprave Simon Štancar. Ta bo pregledala prispele nezavezujoče ponudbe in izbrala tiste, ki ustrezajo razpisnim pogojem. Komisija bo pri izbiri najugodnejše ponudbe upoštevala najvišjo ponujeno ceno in takojšnje plačilo kupnine. Sicer pa lahko mariborski mestni svet ali ostala dva občinska sveta na predlog komisije kadarkoli ustavita postopek prodaje. Prodajo Farmadenta bodo na koncu potrdili svetniki.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.