Festival Lent: Bob Geldof

Včeraj zvečer smo doživeli prvi pravi vrhunec festivala Lent. Na glavnem odru je nastopil odličen irski glasbenik in dobrodelnež Bob Geldof s svojo glasbeno skupino.

Vstopnice niso bile razprodane, saj je bilo zraven Lente potrebno kupiti še dodatno vstopnico. Vremenska napoved, da lahko zvečer že nastanejo močnejše nevihte, krajevna neurja z nalivi in močnejšimi sunki vetra ter popoldanski dež v mestu je pripomoglo k praznim sedežem.

Ob pol desetih zvečer, ko naj bi se začel koncert, je začelo deževati. Sedeži so bili mokri, zato so poslušalke in poslušalci stali pred odrom. Z nekaj minutno zamudo je prišel na oder sivolas roker, ki pri svojih 65 letih še vedno zna razgreti publiko, tudi v deževnem večeru kakršen je bil včerajšni.

V Maribor je Bob Geldof prispel že v nedeljo, kar štiri dni pred koncertom, ker si je želel ogledati tudi slovensko podeželje in kot je dejal se tudi malo izgubiti. Na tiskovni konferenci je pojasnil, da želi spoznati svet, da opravlja čudovito delo in ima zato priložnost spoznavati nove dele sveta, zato če le ima čas, se v primerih, ko gre v kakšen nov kraj, tja odpravi dan ali dva prej in da si je že kot otrok želel oditi iz majhne Irske, zadnje postaje sveta, in spoznati svet.

Bob Geldof, rojen na Irskem, je stopil na sceno v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja s skupino Boomtown rats. Znan je tudi po svojih dobrodelnih dejanjih in kot organizator humanitarnih koncertov. Je soavtor enega najbolje prodajanih božičnih hitov »Do they know it’s christmas time«, ki je nastal kot reakcija na reportaže o lakoti v Etiopiji. Leta 1985 je s tem namenom organiziral kultni koncert Live Aid. Leta 2005, ob 20. obletnici Live Aida, je organiziral koncert Live 8, ki je pozival na srečanje voditeljev držav G8 in osveščal o težavah v Afriki.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.