Festival Lent s spektaklom na Dravi praznuje 25. let

Včeraj, 23. 5. 2017, je bila v Vodnem stolpu novinarska konferenca Festivala Lent na kateri sta bila prisotna mag. David Kastelic, predsednik uprave Zavarovalnice SAVA, ki je pokrovitelj predstave in Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor.

Ekipa Narodnega doma Maribor je predstavila spektakel na vodi Aqua Forte, ki ga izvaja znamenita francoska skupina Ilotopie (24. 6. na Dravi), s katerim bo, skupaj z razstavo o zgodovini Festivala Lent, obeležena 25-letnica Festivala Lent. Predstavljen je bil tudi celoten program festivala in cenovna politika festivala.

Aqua Forte je posebej za Festival Lent prirejen spektakel na vodi, ki izpostavlja pomen Drave za življenje v Mariboru. Izvaja jo svetovno priznana ulična gledališka skupina Ilotopie iz bližine Marseilla, ki se je specializirala za predstave na vodi, v katerih brez besed, a s pomočjo svetlobe, zvoka, izvirne glasbe in pirotehnike pripovedujejo zgodbe vsakdanjika. Ilotopie so kolektiv igralcev, kiparjev, glasbenikov in ustvarjalcev, ki občinstva navdušujejo s svojimi muhastimi in spektakularnimi stvaritvami. Predstava traja 40 minut.

Dominque Noel, kreativna producentka projektov pravi: »Kljub temu, da smo igrali že po vsem svetu, je vsako mesto, vsaka reka in vsako jezero karakter in izziv zase. Pri pripravah na izvedbo vedno obiščemo mesto in temeljito raziščemo njegove vode in možne lokacije. Moram priznati, da ima Maribor čudovito reko in mesto, ki ustvarjata izjemno kuliso za našo predstavo, zato smo predstavo priredili posebej za Maribor in ji dali naslov Aqua Forte, močna voda.«

Tudi letos bodo glavni dogodki festivala dostopni le ob plačilu vstopnine oziroma nakupu Lente. Lenta je splošna festivalska vstopnica za vsa prizorišča in zagotovo najcenejši možen način za ogled več festivalskih dogodkov. V predprodaji (od 4. 5. do 11. 6.) boste za njo odšteli 20 Evrov, študentje in dijaki pa 10. Od 12. 6. bo Lento možno kupiti za 25 Evrov, dijaki in študenti za 15, lahko boste pa kupili tudi dnevno Lento, ki bo stala 10 Evrov.

Več informacij o programu in cenik lahko najdete na spletni strani Festivala Lent.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.