..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Festival prostovoljstva v Mariboru

Mladinski informacijsko – izobraževalni center INFOPEKA in Mreža mariborskih prostovoljskih organizacij danes v Mariboru v okviru nacionalnega tedna prostovoljstva začenjajo že tradicionalni Festival prostovoljstva, ki bo trajal  od 15. do 19. maja 2017. Namen festivala je predstaviti velik pomen prostovoljstva za našo družbo, saj pripomore k višji kakovosti življenja, zagovarja interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani, potisnjeni na družbeni rob ali iz družbe izključeni.

Festival se je začel danes ob 10.00 uri z brezplačno delavnico »Prostovoljno delo na področju socialnega vključevanja« v prostorih INFOPEKE, ki je namenjena prostovoljkam in prostovoljcem. Na delavnici so govorili o pojavnih oblikah socialne izključenosti in ranljivih skupinah ljudi, predstavili so principe dobre prakse. Izvajalec delavnice je Janez Arh iz Društva za pomoč mladim.Jutri v torek, 16. maja 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih INFOPEKE ustvarjalna delavnica  »Ustvarjam čestitko ali razglednico«, po vodstvom Coline Laboulais, EVS prostovoljke v Pekarni Magdalenske mreže. Delavnica je brezplačna in je namenjena otrokom, mladostnikom in njihovim staršem. Udeleženci bodo lahko sami izdelali čestitko ali razglednico, se preizkusili v ročnih spretnostih in odkrivali različne metode origamija.

Osrednji dogodek festivala  bo v sredo, 17. maja 2017, med 10.00 in 16.00 na Glavnem trgu. Letos bo v ospredje postavljena vrednota: spoštovanje. Prostovoljci bodo obiskovalcem predstavili svoje programe, projekte, aktivnosti in dosežke. »Prostovoljsko mesto« soustvarja več organizacij. Za glasbeno kuliso bo poskrbel Glas podzemlja, kolektiv, ki združuje glasbenike, kulturnike in ostale, ki oblikujejo slovensko glasbeno sceno.

Festival prostovoljstva se bo nadaljeval v četrtek s potopisnim  predavanjem Ko smo živeli v Jugoslaviji”.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
53%
1km/h
0%
6°C
8°
5°
8°
Wed
4°
Thu
8°
Fri
8°
Sat
7°
Sun

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.