Fištravec ne mara sončnic in Domna Kumra?

Martinovanje je največji mariborski praznik. Prav gotovo ga ni Mariborčana ali okoličana, ki nebi bil prisoten na rajanju do zgodnjih jutranjih ur. Očitno pa na takem praznovanju pred številnimi ljudmi ni dobil zadostne podpore aktualni župan, kateremu javnomnenjske raziskave pred nedeljskimi volitvami kažejo velik padec.

Le kaj se bo, pred volitvami še spomnila ekipa župana Fištravca s Pelkotom na čelu. Po njegovih besedah naj bi prišlo do politične zlorabe martinovanja, ker je nastopajoči Domen Kumer na oder prinesel sončnice in dejal da ima le tri in škoda, da jih nima 14.

Županova elita očitno ne mara rož, ali pa le Kumrove glasbe. Župan je šel celo tako daleč, da je direktorico zavoda za turizem Doris Urbančič Windisch pozval naj prevzame osebno odgovornost in nemudoma odstopi. Ta mu odgovarja, da župan v skladu z odlokom nima pravice odločati o njenem odstopu, saj o tem lahko odloča le svet zavoda, mestni svet Mestne občine Maribor in občinski svet občine Starše, ki so ustanovitelji in soustanovitelji zavoda.

Očitno so strasti pred nedeljskimi lokalnimi volitvami res razgrete do te meje, da tudi aktualni župan ne more brzdati svoji čustev. Mogoče pa ga Domen Kumer v ponedeljek razveseli s kakšno sončnico ob morebitnem odhodu s prestola. Kdo ve?

video posnetek: BK TV

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.