POZOR! Ali v Mariboru res zastrupljajo pse?

V Mariboru, natančneje v okolici Radvanja pod Pohorjem, naj bi neznanci nastavljali strup za kužke. V ulici Na griču naj bi tako zastrupili že dva psa, zato bodite pozorni in ne dopustite, da bi vaš kuža pojedel kakršnokoli neznano snov. Piše portal Maribor24. Zastrupila naj bi se tudi ena muca, ki ji pri veterinarju niso več mogli pomagati.

Znaki zastrupitve

Natalija Hercog Gerbec, dr. vet. med. je za Maribor24.si že pred časom predstavila naslednje znake zastrupitve:Zaužitje strupa za glodalce: slabost, težko dihanje, črno obarvan iztrebek, krvav urin in slina, krvavitve iz sluznic in manjših ran, notranje krvavitve.Zastrupitev z avtomobilskimi izdelki, kot so olje, bencin, antifriz: slabo počutje in bruhanje, nekoordinirano gibanje, epileptični napadi, žival lahko pade v komo.Zaužitje strupa za polže: oteženo dihanje, težka hoja, motnje zavesti in vida, uhajanje urina in driska ter slinjenje.Zastrupitev z insekticidi in gnojili: solzne oči, večje slinjenje, driska ter pogosto uriniranje, trzanje ter težko dihanje.

Pazite na vaše hišne ljubljenčke!

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.