Fištravec pisal Šarcu

Župan Andrej Fištravec je danes pisal predsedniku Vlade Marjanu Šarcu. Potožil mu je, da je bil Maribor zaradi neustreznega financiranja v minulih letih prikrajšan za 130 milijonov evrov. “Ta sredstva si je v času krize od Maribora izposodila država in prav je, da ta dolg vrne. Zato si želim, da se hkrati z dvigom povprečnine na zakonsko raven naredi tudi časovnico, kdaj bo Maribor dobil sredstva, za katera je bil prikrajšan. je zatrdil Fištravec.

Andrej Fištravec je navedel tudi predlog, s katerim bi Vzhodna kohezija postala neodvisen organ samostojnega upravljanja tega dela Slovenije. “Z vzpostavitvijo takšnega organa bomo lahko sami poskrbeli za razvoj vzhodne regije, kar bo posledično prineslo tudi decentralizacijo države in pismo zaključil s povabilom Marjana Šarca v Maribor.

Glede na to, da je Šarec bivši kamniški župan, verjetno dobro ve, kako se občina financirajo in kako delujejo in upajmo, da se zaveda da obstaja velika razlika med vodenjem države, ali občine. Kdaj bo predviden prihod novega predsednika vlade v Maribor še ni znano, prav tako ne, ali se bo to zgodilo še pred lokalnimi volitvami. Na listi LPR s podporo Šarčeve stranke LMŠ, kandidira namreč poslanka Lidija Divjak Mirnik.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.