Fištravec ujet na laži o obljubljenih 5000 delavnih mestih

Vir: Facebook/Andrej Fištravec

NET TV je pripravil prvo predvolilno soočenje štirih kandidatov za župana.Sodelovali so Lidije Divjak Mirnik, Franc Kangler, dr. Andrej Fištravec in Zdravko Luketič.

Na soočenju pa so se razkrile tudi prave številke o novih delavnih mestih, s katerimi se Fištravec tako rad pohvali.

Fištravec se je  pohvalil da je v njegovem mandatu bilo ustvarjeno 5100 delavnih mestih. A tu so realne številke, ki so bile v oddaji na NET TV tudi predstavljene. Novembra 2014, ko je Fištravec začel svoj prvi poln mandat je bilo delavno aktivnih ljudi  Mariboru 55960, avgusta 2018 so bili zadnji podatki statističnega urada pa 59591 delavno aktivnih, razlike je 3631.  Registrirano brezposelnih je bilo septembra leta 2014 8234, registrirano brezposelnih septembra letošnjega leta pa pa 5714, torej 250 brezposelnih manj.

Torej, kje je teh 5100 delavnih mest, o katerih se Fištravec tako rad pohvali?

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.