Florianova sobota 2017

Sveti Florjan je patron proti požarom, poplavam in zavetnik gasilcev. Dan svetega Florjana obeležimo vsako leto 4. maja, na dan njegove smrti.

Prostovoljni gasilci Maribor bodo praznovali dan Svetega Florjana danes, v soboto 6. maja 2017, in ob tej priliki izvedli uraden krst avto lestve s košaro. To je 36m dolga avto lestev s košaro za reševanje iz višin, ki je bila nujno potrebna za PGD Maribor mesto saj je bila stara lestev dotrajana.

Prireditev bo na Trgu Leona Štuklja v Mariboru in se bo začela ob 11.00 uri. Predstavila se bodo prostovoljska gasilska društva, ki so v zadnjem obdobju nakupila nova gasilska vozila: PGD MB-Studenci, PGD MB-Pobrežje, PGD Razvanje in PGD Brezje, ki so kupila gasilske cisterne; PGD Radvanje, PGD Malečnik, PGD Dogoše, ki so kupila vozila za prevoz moštva in PGD Maribor mesto in Gasilska brigada MB, ki so kupila gasilske lestve.

Uraden krst avto lestve s košaro bo potekal ob 12. uri. Po uradnem krstu sledi prikaz dela z avto lestvijo.

Med 11.00 in 14.00 uro se bodo na trgu Leona Štuklja ob prostovoljnih gasilskih društvih predstavila tudi Javna gasilska služba Maribor in nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Adolfa Drolca z novim vozilom. Obiskovalci bodo lahko ogledali opremo, vozil in cistern.

V primeru dežja bo izveden krst vozila v prostorih PGD mesto.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.