Mladi so sedanjost in ne zgolj prihodnost

Vlada Republike Slovenije je med svoje prednostne naloge v letu 2017 uvrstila možnosti mladih za osamosvojitev.

Vlada se je včeraj popoldne sestala na delovnem posvetu, na katerem je skupaj z mladimi razpravljala o ukrepih za izboljšanje položaja mladih. Na delovnem posvetu vlade so razpravljali o spodbujanju zaposlovanja, inovativnosti, kreativnosti in podjetnosti ter zagotavljanju dostopnih najemnih stanovanj za mlade.

Vlada se je na podlagi razprav na delovnem posvetu zavezala, da bo nadaljevala z ukrepi namenjenih kreiranju novih – dostojnih delovnih mest za mlade,  pospešila zagotavljanje dostopnih najemnih stanovanj za mlade in v letošnjem letu podprla zagon pilotne stanovanjske zadruge, finančno podprla vzpostavitev nacionalne mreže podpornega okolja za socialno podjetništvo za mlade in da bo oblikovala akcijski plan prioritetnih aktivnosti, njihove nosilce in roke za njihovo izvedbo za uresničevanja zastavljenih ciljev.

Vlada je zadovoljna s svojimi rezultati pri zaposlovanju mladih. V preteklih dveh letih se je zaposlilo več kot 49.000 mladih brezposelnih, starih do 29 let in brezposelnost med mladimi upada že od leta 2013 dalje. Za jamstva za mlade bo v letih 2016 – 2020 skupno namenjenih 300 milijonov evrov. Gre za sredstvovenskega proračuna in Evropskega socialnega sklada, ki se že uspešno črpa in s tem se izvajajo programi in subvencije za zaposlovanje.

V letu 2017 bo Vlada za usposabljanje na delovnem mestu za mlade namenila 2,2 milijona evrov, spodbujala bo pripravništva in skrbela tudi za boljši prehod mladih s posebnimi potrebami iz šole na trg dela.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.