Osebno s Francem Kanglerjem

Franc Kangler

Preteklost Franca Kanglerja vsi dobro poznamo. Kar 16 let je bil poslanec Državnega zbora Republike Slovenije, 6 let je bil župan našega mesta Maribor, trenutno pa je zaposlen na Radiu Ptuj in je Državni svetnik Republike Slovenije. Prepričan je, da je z ekipo med leti 2006 in 2012 naredili v mestu Maribor ogromno projektov, ki so izboljšali življenje v mestu oziroma pripomogli k večji prepoznavnosti našega mesta. Ne želi pa se vračati nazaj, saj je po naravi človek, ki gleda naprej in nenehno strmi k napredku in doseganju novih ciljev.

Kako izgleda privatno življenje Franca Kanglerja, kaj počenja, kaj ga zabava, do kakšnega dela ima veselje? Franc Kangler ima veselje do vsakršnega dela, bodisi je to delo v naravi ali delo doma. Velikokrat rad kaj skuha, je mojster morskih specialitet. Najraje pripravlja hobotnico izpod peke. Na svoji kmetiji vzgaja šparglje, katere obožuje in jih pripravlja na različne načine. Pozimi si svoj prosti čas popestri z lovom na divje prašiče v lovišču LD Gaj ter s krmljenjem živali. Poleti pa rad lovi hobotnice ter se potaplja na dah.

slika: Franc Kangler

slika: Franc Kangler

Kako se začenja Kanglerjev delavni dan, v volilni kampanji in kako preživi dan z volivci? Franc Kangler vstaja ob 6.30 ter se med 7.00 in 8.00 odpravi v službo na Radio tednik Ptuj. Ob torkih in sredah popoldanski čas preživi v Državnem svetu Republike Slovenije, kjer potekajo seje komisij, katerih je član. Čas med volivci preživi na različne načine, včasih se z njimi samo druži oziroma pogovarja v sproščenem vzdušju in prisluhne njihovim željam ter potrebam, velikokrat pa tudi komu priskoči na pomoč, kot na primer v preteklosti, ko je pomagal zgraditi vodovod župniku v Brezju v Mariboru oziroma, ko je v humanitarne namene pomagal ljudem, ki so bili potrebni pomoči. V času njegovega županovanja je ustanovil fundacijo Darujmo s srcem, preko katere je vsako leto za božič z enkratnim denarnim zneskom obdaril preko 400 družin.

Kakšne so zgodbe Kanglerjevih volivcev o življenju v Mariboru? Nekatere zgodbe Mariborčank in Mariborčanov so pretresljive. Šele ko se z njimi osebno soočiš, šele takrat začutiš kako velika in huda je socialna stiska, ki je že preveč družin spravila na rob preživetja. Tem ljudem je nujno potrebno pomagat, nikakor pa jih ne zapostavljat oziroma kar je še huje, na njih pozabit. Kar 95 odstotkov ljudi, ki jih predvsem v zadnjem času srečujem na ulicah mesta Maribor so razočarani nad dejstvom, da mesto pravzaprav v zadnjih letih stagnira, v nekaterih pogledih pa tudi nazaduje. V mestu kljub velikim obljubam nismo priča novim investicijam, veliko ljudi odhaja na delo v tujino, še najbolj pa nas lahko skrbi dejstvo, da se mladi tako množično izseljujejo.

Kakšen je Franc Kangler sedaj, po vseh teh letih kalvarije?  Kljub težkim preizkušnjam Franc Kangler, še vedno ostaja tisti Franc Kangler z nasmeškom na obrazu, ki je vesel besede vsakega občana na ulici. Še vedno ga osrečujejo malenkosti kot so narava, živali in prijatelji.

Uredništvo e-Maribor

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.