Koliko nas zares stane plavajoči oder na Dravi?

slika: MOM

Saga o plavajočem odru na Dravi se nadaljuje. Oder še vedno sameva, čeprav je bil najprej ograjen s trakovi, sedaj lahko kdorkoli prosto dostopa do njega, tudi nobenega napisa ni, torej, če se komu kaj zgodi, kdo bo odgovarjal?

Spomnimo. Inšpekcija je mestni občini naložila plačilo kazni zaradi nelegalnega posega v zaliv. Na mariborski občini so takrat odgovorili, da do nadaljnjega oder ostaja na Dravi“. Na odločbo inšpektorata za okolje so se pritožili in delno uspeli, saj mora inšpekcija še enkrat presojati.

Oder pa je tudi precejšnja investicija. Saj je oder treba shraniti, ga vzdrževati ipd. Samo za študijo strategije za upravljanje odra, torej, kako oder odstraniti, kam shraniti material in kako ga znova postaviti, je Mestna občina Maribor plačala 2.400 evrov. In koliko je tak oder vreden? Pravijo, da okoli 300 tisoč evrov.

Kaj bo s plavajočim odrom v prihodnje, pa bomo izvedeli po lokalnih volitvah!

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.