FURS preiskuje Mariborčana Petra Vilfana

Po izbruhu te afere, katero je razkril Požareport in o kateri smo pisali tudi na našem portalu na bi se je Peter Vilfan dobesedno pogreznil v zemljo, pogreznil v globoki molk, in to, kar se zdaj dogaja, je predvsem ena velika sramota za politika Vilfana, ki noče sam in spodobno odstopiti. Odstopiti pa bi vsekakor moral, saj je sum davčne utaje hud prekršek, če kar zločin za državnega uslužbenca.

FURS preizkuje društvo Petra Vilfana

Na Fursu med drugim pravijo in zagotavljajo, da bodo vse okoliščine, ki kažejo na možnost kršitev predpisov, preverili skladno s svojimi pristojnostmi, tarča davčne preiskave pa so Peter Vilfan kot fizična in “povezana” oseba, njegovo športno društvo Košarkarska šola Peter Vilfan in pogodbe, ki sta jih Vilfan in društvo sklenilo z javnim zavodom RTV Slovenija, najverjetneje pa tudi vsaj še s Pro Plusom oziroma Pop TV in Kanalom A. Toda pod davčno preiskavo Fursa se bodo tako ali drugače morali znajti tudi številni drugi zneski, na primer “donacije”, ki jih je prejemalo Vilfanovo športno društvo, od podjetij, ki so v državni lasti, do zasebnih podjetij, piše Požareport.

Spomnimo…

Gre za davčni manipulaciji državnega sekretarja Petra Vilfana, ki je kot poslanec z dovoljenjem mandatno-volilne komisije komentiral košarkarske tekme na RTVS in ProPlus. Honorar so mu izplačali na račun društva Košarkarska šola Peter Vilfan, ki pa za tovrstno zadevo, kot je komentiranje TV dogodkov ni registrirano. zaradi nakazila na društvo naj bi plačal manj davka, kot bi ga v primeru, če bi dobival avtorski honorar kot poslanec.

Pogodba je bila sklenjena za obdobje od 1.1.2007 do 31.12.2010, v letih 2011 in 2012, ko je bil poslanec Pozitivne Slovenije, pa je sodeloval tudi pri oddaji Male sive celice v sklopu nagrade košarkarski tabor – čeprav je šlo za otroško in ne športno oddajo.

Kakšni bodo rezultati FURSove preiskave bomo tudi mi poročali. Upamo, da se bo do takrat zbudil tudi predsednik vlade in podal kakšno izjavo.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.