FURS vas vabi na javno dražbo najdenih stvari

slika: FURS

Ste mogoče kdaj kakšno stvar pozabili, ali pa so vam jo odtujili in ponovno našli, so komu zaplenili predmete? No vse skupaj boste lahko preverili na javni dražbi, ki jo vsako leto organizira Finančni urad na Tržaški cesti v Mariboru.

Javna dražba poteka po sistemu videno-kupljeno, s tem da se reklamacija po prevzemu ne upošteva. Na seznamu se je znašlo 60 stvari, med drugim veliko moških in ženskih koles, motorna kolesa ter telefonov. Na spisku pa se najde tudi kapa NK Maribor, ročna ura,  prenosna baterija, cepin, kovinski vzvod za demontažo, airsoft pištola in zaščitna čelada.

Dražitelj na javni dražbi najdenih stvari lahko izkaže in evidentira svojo identiteto z osebnim dokumentom, na dan javne dražbe že od 8.45 ure naprej. Udeleženec javne dražbe, ki predhodno pri davčnem organu ne evidentira svoje identitete, na javni dražbi ne more dražiti najdenih stvari. Javna dražba se opravi, če se je udeleži vsaj en ponudnik oz. dražitelj. Šteje se, da je javna dražba uspela, če vsaj en ponudnik ponudi ceno, ki je enaka izklicni ceni. Najdena stvar se proda ponudniku oz. dražitelju, ki je ponudil najvišjo ceno.

Ogled stvari bo potekal na dan dražbe, 10.10. med 8.45 in 10. uro. Pogoj za sodelovanje na javni dražbi je predhodno evidentiranje dražitelja.

MZ

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA