..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Poslanec Dejan Kaloh razkril katastrofalno stanje na UKC Maribor

Dejan Kaloh

Poslanka SDS in podpredsednica parlamentarnega Odbora za zdravstvo Jelka Godec ter poslanec SDS in član Odbora za zdravstvo mag. Dejan Kaloh sta se v Mariboru srečala z vodstvom UKC Maribor. Generalni direktor UKC Maribor, prof. dr. Vojko Flis, dr. med. in strokovni direktor, izred. prof, dr. Matjaž Vogrin, dr. med., sta poslancema predstavila oceno trenutnega stanja v UKC Maribor in perspektive strokovnega razvoja UKC Maribor.

Po sestanku je Kaloh povedal da je stanje v zdravstvu katastrofalno. Medtem, ko smo poleti poročali o neznosnem stanju zaradi vročine in pomanjkanja klimatiziranih prostorov, je zdaj poslanec SDS Dejan Kaloh opozoril na razpadajočo opremo. »V UKC MB najmanj 6 oddelkov potrebuje takojšnjo sanacijo! 2000 aparatom je potekel rok trajanja! V naslednjih 3 letih iz razvojnih programov za UKC MB niti evra!? CE bolnišnica in UKC LJ pa 22 mio! Nesorazmerna dostopnost prebivalstva do medicinskih storitev! Halo,« je zapisal Kaloh. Takojšnja sanacija v UKC Maribor pa bi bila potrebna najmanj na Oddelku za pljučne bolezni, Oddelku za internistično intenzivno terapijo, Oddelku za patologijo, Oddelku za infekcijske bolezni, operacijskem bloku klinike za kirurgijo in v centralni kuhinji.

Upam, da se katastrofalnega stanja na mariborskem UKC zaveda tudi ministrstvo za zdravje in minister Samo Fakin.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
52%
1km/h
0%
6°C
9°
5°
7°
Wed
4°
Thu
8°
Fri
8°
Sat
7°
Sun

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.