Glasujte! Katera je najbolj negativna in najbolj pozitivna osebnost v Mariboru!

Leto 222 se počasi poslavlja. To je bilo leto prevratov, predvsem pa si ga bomo zapomnili po volilnem letu. Dobili smo tako novega predsednika vlade, novo predsednico države, ter starega-novega župana Mestne občine Maribor.

Tudi v našem uredništvu smo se odločili, da naredimo prerez dogajanja skozi leto. Tako boste lahko glasovali med štirimi osebami, ki jih je izbralo naše uredništvo, o tem, katera je najbolj negativna osebnost leta 2022, ter katera je najbolj pozitivna osebnost!

NAJBOLJ NAGATIVNA OEBNOST MARIBORA

Leto 2022 je bilo predvsem leto volitev. Tako je Maribor dobil nove poslance v Državnem zboru, kot tudi nove svetnike v mestnem svetu MO Maribor. Župan pa je ostal kljub veliki aferi z napadom na otroka Saša Arsenović. Lidija Divjak Mirnik, glasna poslanka LMŠ, se je poslovila s poslanskega stolčka, kjer je dosegla sramoten rezultat. Župana Aresenovića pa primerjala celo s Putinom. Na ministrsko mesto Golobove vlade je prišla makedonska Mariborčanka Emilija Stojmenova Duh, ki je v svoji pisarni namesto slovenske obesila kar Mavrično zastavo. Tu je še kandidat Svobode za župana, nekdanji direktor UKC Maribor, Vojko Flis, človek polno afer, a katerih smo pisali tudi na našem portalu.

Kdo je po vašem mnenju najbolj negativna mariborska osebnost leta 2022?

NAJBOLJ POZITIVNA OSEBNOST MARIBORA

Zagotovo pa ima Maribor tudi v pozitivnem smislu veliko odgovornih in srčnih ljudi, ki mestu dajejo svoj čar in pridih. Zagotovo je eden takih ljudi brazilski Mariborčan Marcos Tavares, ki je sicer končal nogometno kariero v NK Maribor, a je prav temu mestu dal ogromen pečat. Zagotovo sem sodi tudi Franc Kangler, ki se je leto še tretjih pomeril v drugem krogu za župana Maribora, a ni uspel. Predvsem za pogum in vztrajnost, ter zato, ker je dokazal, da so bile vse ovadbe zoper njega laž, ga naše uredništvo postavlja na lestvico najbolj pozitivnih oseb. Med ljudmi, ki so najbolj zaznamovali mesto Maribor je zagotovo tudi športnica Mima Jaušovec,  legendarna športnica, ki je letos pridobila tudi naziv častne občanke Maribora, zaradi izjemnih športnih dosežkov na največjih teniških turnirjih na svetu. In nenazadnje smo v uredništvu, za najbolj pozitivno osebnost predlagali legendarnega pevca Alfija Nipiča, ki se je pogumno uprl vsem boleznim in kljub častitljivi starosti še vedno vztraja na glasbeni odrih.

Kdo je po vašem mnenju najbolj pozitivna mariborska osebnost leta 2022?

Rezultate ankete bomo razglasili jutri, v petek ob 12. uri.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.