Zgrožen zapis na tviterju! V tem trenutku se na urgenci dogaja zlom zdravstvenega sistema.

Urgenca

Naše zdravstvo je pred razsulom. Nastradajo pa pacienti. A minister Bešič-Loredan ostaja na svojem ministrskem stolčku, Golob pa očitno še naprej pleše.

Dve največji urgenci v državi ljubljanska in mariborska v zadnjih dneh pokata po šivih. Na spletnih omrežjih je zaslediti zapis, ki pa žal ni osamljen primer: “Po enem tednu, ko nisem mogel priti do osebnega zdravnika, se je stanje poslabšalo. Končal sem na urgenci. Čakam že 20 ur. Prespali smo v čakalnici. Sestre so nam prinesle odeje, izpraznili smo avtomate s sendviči. Na vrsto čakamo že 20 ur, tudi po infarktu. Dogaja se zlom.”


Direktor kamniškega zdravstvenega doma Sašo Rebolj, pre preko družbenih omrežij glasno nasprotuje reorganizaciji NMP na način, da bi ukinili 28 dežurnih ambulant. »Očitno nekateri menijo, da ljudi tam še ni dovolj, da bi ukinili zdravnika še v NMP Kamnik in bi dobili zraven še vse naše paciente … Česa tle ne razumem?!« je vprašal direktor ZD Kamnik.

Je še komu do plesa?

VREME

Maribor
jasno
54%
2.1km/h
0%
28°C
31°
27°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
15°
Thu
15°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.