Golob se boji novih protestov Pavla Ruparja, zato si želi pripojiti DeSUS?

Predsednik vlade Robert Golob, je, potem, ko se je zlagal, da bo na razgovor k sebi povabil društvo 1. oktober, ponovno dokazal, da je laž še vedno njegovo najmočnejše orožje. Si pa zato želi, da bi k sebi pripojil nekdanjo stranko upokojencev DeSUS.

Po tem, ko sta Urška Klakočar Zupančič in Robert Golob požrla besedo in odpovedala srečanje s Pavlom Ruparjem, so se v društvu 1. oktober odločili, da zadnji dan meseca maja ponovno organizirajo nov shod upokojencev. Tokrat bodo shod še zaostrili.

Tranzicijski politični vrhovi se že od začetka izogibajo stikom z vodjo upokojenskih protestov, njegove zadnje izjave pa so s pridom uporabili kot prikladen izgovor. Posebej glasni sta bili Kučanova “intimna opcija” Nataša Pirc Musar in Urška Klakočar Zupančič. Na zadnjem upokojenskem shodu so prisotni izrazili nestrinjanje s predlogom zakona o pomoči pri smrtonosni zastrupitvi. In kaj naj Levica naredi s Pavlom Ruparjem, ki jim je trn v peti? Vsa razpoložljiva sredstva, ki so dana levemu političnemu polu, namenjena temu, da se ne izgubi upokojenskega volilnega telesa, ki je bilo do sedaj tradicionalno naklonjeno levemu političnemu polu se je rablnilo, kot milni ehurček. Reakcije Nataše Pirc Musar, Urške Klakočar Zupančič in Nike Kovač kažejo na to, da vlada preplah glede tega, kaj lahko Rupar naredi s tem ‘lepim številom’ ljudi.”

Se je pa Golob zato spomnil pretkanega načrta kako dobiti vsaj del upokojencev na svojo stran. Ponovno si želi stranko DeSUS in jo obdržati pri življenju. A naj naj bi  v Desusu vztrajali, da ne bodo šli po poteh nekdanjih LMŠ in SAB, ki sta se po neuspehu na lanskih parlamentarnih volitvah, na katerih sta izpadli iz državnega zbora, združili pod okriljem Golobove stranke.

Sicer pa Golob nadaljuje s svojo seniorsko sekcijo, ki naj bi zaživela še ta mesec. Čeprav je Golob nedavno dejal, da ustanovitev omenjene sekcije ni neposredno povezana s pogovori o sodelovanju z Desusom, pa naj bi predstavniki obeh strank o tem govorili že na prvih pogovorih. V Gibanju Svoboda zanikajo, da bi imeli težave pri oblikovanju seniorske sekcije, in zatrjujejo, da bo ta ustanovljena ne glede na razplet pogovorov z Desusom. A, kot smo navajeni, je Golob obljubil že marsikaj, naredil pa preaktično nič.

Tudi seniorska sekcija v Gibanju svoboda, bo težko zagovarjala upokojence, še težje, pa bo ljudem razložila zakaj so pokojnine še vedno slabe?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.