Golob se že izgovarja. Težave kmetom se ne da rešiti v 10-ih dneh?

Po velikem “kmečkem puntu” ki se je zgodil včeraj, ko je po državi protestiralo na tisoče kmetov, se je vendarle oglasil Robert Golob.

Ta vlada pozno dojema določene stavke in upore. Prvi kmečki, se je zgodil včeraj, ko so traktorji iz vseh koncev Slovenije okupirali Slovenijo. Kmetje so pripravili osem zahtev in v roku desetih dni pričakujejo povabilo na razgovor s predstavniki vlade, sicer bodo nadaljevali proteste, je na petkovem protestu kmetov napovedal  predsednik sindikata kmetov Anton Medved.

Golob se je danes končno odzval na zahteve kmetov, a v bistvu povedal prav nič pametnega. “Vlada je s kmeti v dialogu in bodo dialog nadaljevali, a bo reševanje težav po njegovem mnenju trajalo več let, saj se te kopičijo že leta. “Težave s habitati in Naturo 2000 trajajo že več desetletij. Moramo biti realni pri tem, kako hitro se lahko določeni izzivi uredijo. Po drugi strani pa je konflikt med varovanjem okolja in izkoriščanjem narave za intenzivno kmetijstvo nekaj, s čimer bomo morali živeti. Najti moramo pravo ravnovesje in si zastaviti dovolj dolge roke. Ne kmetijstva, ne države, ne podnebja ne moremo spremeniti v desetih dneh,” se je za TV Slovenija, izgovarjal Golob.

Po domače, na pogovor jih bomo povabili, da ne bodo težili, spremenilo, pa se ne bo tako in tako nič?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.