Goloba naj bi preiskovala tako policija kot tožilstvo! Dve ovadbi ga še čakata!

slika je simbolna (fotomontaža)

Policija naj bi vodila predkazenski postopek zoper Gen-I in njegove odgovorne osebe, med katerimi naj bi bil nekdanji prvi mož Gen-I in sedanji premier Robert Golob.

Policija in tožilstvo naj bi preiskovala  Gen-I, med preiskovanimi naj bi bil tudi Robert Golob. To bi lahko botrovalo domnevnemu Golobovemu vpletanju v delo Policije in odhodu notranje ministrice Tatjane Bobnar, danes piše Mladina.

“Neuradno smo izvedeli, da policisti pod vodstvom specializiranega državnega tožilstva zbirajo informacije v zvezi z očitki, ki so se v javnosti pojavili že pred parlamentarnimi volitvami, in sicer glede domnevno spornega poslovanja hčerinske družbe Gen-I iz Beograda. Ta naj bi denar na podlagi svetovalnih pogodb nakazovala nekemu podjetju v Črno goro,” navaja Mladina. Po njenih informacijah naj bi pod drobnogled vzeli tudi načrte delne privatizacije družbe Gen-I.

So se zato na policiji začeli dogajati rošade, še posebej na PU Nova Gorica, kjer naj bi sedaj primer tudi raziskovali?

Seveda pa Roberta Goloba čakata še dve kazenski ovadbi. Prva je bila vložena zaradi večih kaznivih dejanj- Zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po členu 261/I KZ1 RS, kaznivo dejanje Ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve po členu 360/I KZ-1 RS, kaznivo dejanje Nasilja zoper najvišje predstavnike države po členu 353/I KZ-1 RS in kaznivo dejanje Kršitve proste odločitve volivcev po členu 151/I-II KZ-1 RS, saj je s svojo javno izjavo v živo na POP TV, v oddaji Odločitev 2022, predsedniške volitve, ob 21.22,54 uri, naklepno zlorabil svoj uradni položaj Predsednika vlade in prestopil meje uradnih pravic, z namenom, da bi sebi ali komu drugemu pridobil nepremoženjsko korist ali da bi komu prizadejal škodo,”

Druga kazenska ovadba je bila vložena tokrat po v zvezi s členom 37/I-II KZ-1 RS ( napeljevanje ), saj je kot uradna oseba in javni funkcionar zato, da bi sebi ali komu drugemu pridobil nepremoženjsko korist in da bi komu prizadejal škodo, izrabil svoj položaj in prestopil meje uradnih pravic in zaradi dajanje podkupnine po členu 262/I-II KZ-1 RS

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
93%
0.5km/h
100%
-0°C
1°
-1°
-1°
Fri
-1°
Sat
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA