Golobova vlada ne bo pomagala! Cene oskrbnin v domovih za starejše občutno višje!

Dom Danice Vogrinec

Še ena sramota Golobove vlade, ko gre za starejše. Interventni zakon, s katerim je država domovom za starejše iz proračuna subvencionirala del stroškov se je konec junija iztekel. Oskrbnine bodo tako občutno dražje.

Na ministrstvu so  za solidarno prihodnost Simona Maljevca so tudi tokrat, namesto pomoči starejšim ugotovili, da je potrebno njim vzeti še tisto malo denarja, kar ga še imajo? Z naslednjim mesecem, namreč ne bodo več subvencionirali del stroškov domovom za starejše, zato se domovi dvigu oskrbnin z mesecem julijem ne bodo mogli izogniti. 

Direktor doma Danice Vogrinec Maribor, Marko Slavič, ki je tudi mariborski mestni svetnik Gibanja svoboda, se verjetno nad to odločitvijo ne bo preveč sekiral, saj pripada Golobovi stranki. Se bodo pa cene tudi v “njegovem” domu močno podražile. Cena oskrbe v dvoposteljni sobi s souporabo sanitarij, t. i. hotelski del, zdaj stane približno 22 evrov na dan. Svet zavoda pa bo zaradi izteka veljavnosti interventnega zakona proti koncu meseca odločal o morebitni podražitvi s 1. julijem. Zvišanje naj bi bilo v razponu kar od deset do 15 odstotkov, kar bo seveda oskrbovance, oziroma plačnike močno udarilo po žepu, ob že tako dragem življenju v Mariboru.

Upajmo, da vsaj v tem domu, ki je bil večkrat politično defermiran v levo, spomnimo se samo protestov proti Kanglerju, katerega so se hoteli udeležiti tudi oskrbovanci, ne bodo več nasedali praznim obljubam o lepem življenju starostnikov.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.