Mariborski svetnik Vojko Flis: “Ravnanje vlade da ustavi gradnjo nove infekcijske klinike je pravilno?”

Vojko Flis, slika facebook

Očitno danes mestni svetniki Svobode vsi razmišljajo z levo stranjo možganov? Po tem ko je vlada Roberta Goloba razburila Mariborčane, ker je ustavila gradnjo nove infekcijske klinike v Mariboru, se to mestnemu svetniku Vojku Flisu zdi pravilno?

Na mariborski mestni občini so danes izrazili zaskrbljenost zaradi odločitve vlade, da projekt gradnje nove infekcijske klinike v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor izloči iz načrta za okrevanje in odpornost. Nekoliko so jih pomirila zagotovila ministrstva za zdravje, da bo država sredstva za projekt zagotovila iz proračuna.

Podžupan Samo Peter Medved je dejal, da so se vse od objave informacije o omenjeni odločitvi veliko ukvarjali z omenjeno zadevo, saj je zanje povsem nesprejemljivo, da sto let stara stavba ne bi dobila novih prostorov.

A to je očitno nekaj normalnega, kot je zatrdil tudi Golobov izbranec za novega direktorja UKC Maribor in nesojeni župan Maribora Vojko Flis. Je bilo ravnanje vlade, ki je ustavila izgradnjo nove infekcijske klinike pravilno, da ne ogrozili evropskih sredstev, hkrati pa ga pomiril, da je vir financiranja zagotovljen.

Kot je zapisal mariborski poslanec SDS in tudi mestni svetnik Dejan Kaloh: “Svobodnjak Vojko Flis meni, da je Golobova vlada ravnala pravilno, da je UKC Maribor odtegnila EU financiranje infekcijske klinike. Da se bo ta projekt pod anti-mariborsko vlado financiral iz skrahiranega državnega proračuna, je seveda utopija. In Flis bo stari-novi dir. UKC MB?!”

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.