Golobova “zaščita” Slovencev z odstranitvijo ograj na meji, prinesla še več migrantov?

Ilegalni migranti, slika je simbolna

Saj ni res, pa je. Od kar na meji s Slovenijo ni več ograj, prihaja k nam vse več migrantov. To pa se pozna predvsem v azilnih domovih, še posebej na Viču, kjer ni več prostora.

Kot piše portal Žurnal24, naj bi bile razmere v azilnem domu na Viču katastrofalne. Po besedah ene od stanovalk, naj bi bilo tam trikrat več ljudi, kot jih lahko sprejmejo, zato postelje postavljajo celo zunaj.

Trenutno so v azilnem domu nastanjeni državljani Maroka, Burundija, Rusije, Ukrajine, Alžirije, Afganistana, Azerbajdžana, Konga, Palestine, Nigerije, Gane, Irana, Kitajske, Sirije in Venezuele. 

Povečano število prosilcev za azil in za mednarodno zaščito je vplivalo tudi na stopnjo kriminala v azilnem domu, poroča naša bralka. Čeprav naj bi bili v azilnem domu na Viču pretežno moški, je javnost točno pred enim letom pretresla novica o sumu posilstva mladoletnice. Reporter je maja poročal, da domnevni storilec, po rodu Palestinec, še ni stopil pred sodnika.

Število migrantov pri nas je v letošnjem letu še večje, kot lani v istem času. Samo letos (podatki so za pol leta) je tako v državo prišlo več migrantov kot v večini preteklih let v celem letu. Naši policisti so tako obravnavali kar neverjetnih 20.274 migrantov. Letos bo Slovenija tako dosegla rekord po številu migrantov.

Seveda si ni treba zatiskati oči, da se je število migrantov začelo dramatično povečevati prav lani, ko je oblast prevzela vlada Roberta Goloba in z meje začela odstranjevati zaščitne ograje.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.