POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 3. 8. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.413 klicev. Med 633 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 98 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

V 87 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 50 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 48 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 4 grožnje, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji listin, 2 ropa, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 166 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 147 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Koper, 4 na območju PU Maribor, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (95), Maroka (26), Pakistana (19).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.